Történelmünk

- 1994 ősz: Cserkészbarátok tanácskozása folyamán kialakul az Alapítvány alapgondolata.
- 1995: A Gyermekfalut Szervező Alapítvány létrejön, mely a kegytemplom mögött parkosított természetben többházas, családközpontú gyermekotthont hozna létre.
- 1995: Létrejön a németországi támogató egyesület.
- 1996: Az eddig tervbe vett nagy gyermekfalu létesítményről kis indulásra nyergelünk át. Máriakéménd községében rossz állapotban lévő parasztházat vásárolunk és megkezdjük a felújítását.
- 2002: a ház átalakítása befejeződik. Az Alapítvány átalakul „Máriakéméndi Gyertyaláng Gyermekfalu Alapítvánnyá”.
- 2003: a házat nevelőcsalád fogadására rendelkezésre bocsájtjuk. Elindul a cserkészmunka Máriakéménden. Elindul a rendszeres esti taizé-i ima.
- 2004: A nevelő-család koncepcióról eltérünk, a fogadott család nem volt alkalmas gyerekek nevelésére, más családot nem találtunk.
- 2005: Családok Átmeneti Otthona intézménytípusra engedélyt szerzünk az ősszel. Az állami finanszírozási rendszerbe viszont csak 2007-tel fogadnak be.
- 2007. január: indul az átmeneti otthon. Négy munkatársat alkalmazunk. A szociális minisztérium az indításhoz támogat 1 millió forinttal, két munkatársunkat a munkaügyi hivatal támogatja egy évig.
- 2010. január: A Családok Átmeneti Otthona intézményünk 30 fő befogadására bővült. Munkánk a régión túl is elismerést nyer. Az újabb épületet elhunyt Petri György esperes után nevezzük el, aki kezdettől fogva kísérte munkánkat.
- 2011 június: Alapítványunk célja és alapító okirata módosul és bővül. Egy megfiatalodott 10 főre megnagyobbodott kuratóriummal szeretnénk kitűzött céljainkat követni.
A Máriakéméndi Gyertyaláng Gyermekfalu Alapítványt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.

© 2010-2020. Máriakéméndi Gyertyaláng Gyermekfalu Alapítvány - Honlap készítés: Webpozitív