Fund

Alapítványunk céljai és neve mostanában módosulnak. Az eredeti cél egy nagy gyermekfalu létrehozása tükröződött az eddigi névben is. A hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik helyzete megismerése szükségessé tette, hogy tágabb választ keressünk. Céljainkba belevettük a gyermekvédelmi és gyermekjóléti szolgáltatások lehetőségét, de oktatási és az oktatással összefüggő kérdésekre is szeretnénk megoldásokat találni. Fontos szemszöggé vált a helyi gyermekek és családok szabadidős foglakoztatása, kulturális és más programok támogatása.
Ezen célok elérésére megfiatalodott, bővült kuratóriumunk, és kart öltve nekiláttunk sokfajta lépésnek, melynek az egyike ez az új honlap.
Az eredeti ötletünk most még csak álom, tehát az, hogy hasonló beállítottságú cserkészbarátaink idetelepedjenek Máriakéméndre, hogy élő és gazdagító életközösség nőjön belőlünk és önkéntes (vagy fizetett) munkánkkal gazdagítsuk szolgálatunk horderejét. De nem vagyunk egyedül. Egyre gyarapodik az aktívan vagy jóindulattal támogatók száma, kik bár a távolból, de mégis nagy lelki és gyakorlati segítséget nyújtanak, és e célból sokszor idelátogatnak.
© 2010. Gyertyaláng Alapítvány Máriakéménd - Honlap készítés: Webpozitív